keskiviikko 18. syyskuuta 2013

     Töiden eteneminen


Se olisi sitten jakson viimeinen viikko edessä ja kiirettä riittää. Kyllä on mennyt nopeesti tämä 1. jakso koulussa. Tuntuu, että ei ole saanut paljoa aikaseksi, mutta onhan tässä ollut kaikenlaista kiirettä ja touhua taas vaihteeksi.

Mutta siis sain hankittua kaikki materiaalit ja olen päässyt vihdoin painamaan kangasta. Ihanaa kun koulun valotuskonekin saatiin vihdoin kuntoon!
Tein ensin kokeilupainoja, jotka onnistuivat ihan ok, tosin huomasin painaessa, että isompi pyöräprintti ei painaudu kankaalle joka kohdasta hyvin. Siispä ensin vaihdoin raakkelia ja yritin käyttää enemmän voimaa. Noh kumpikaan niistä ei auttanut joten päädyin lopulta että painan isoa pyöräprinttiä ja lopuksi maalaan pienellä pensselillä kohdat, joihin painoväri ei painautunut. Vähän se oli hitaampaa, mutta hyvin kaikki valmistuivat kuitenkin. Ja kun ei ollut oikeastaan aikaakaan enää aloittaa koko työtä alusta nii välillä pitää vähän improvisoida. Muuten kankaanpainaminen onnistui hyvin ja oli aika helppoakin. Väreiksi valitsin tosiaan mustan ja ruskean kaikkiin tuotteisiin.

valkoinen pellava-puuvilla

                                  beige pellava-puuvillakangas

                                                valkoinen puuvillakangas


                                                    ruskea painoväri

                                                 musta painoväri

raakkeli

seula 
 
Kun olin painanut kaikkiin kankaisiin pyöräprinttikuvat, kiinnitin vielä kuumamankelilla kuvat tuotteisiin. Sen jälkeen ompelin keittiöpyyhkeet ja tyynyliinat itse. Kangaskassit ostin jo valmiina, joten niitä ei tarvinnut ommella. Kangaskasseihin tarvitsi vain painaa kuvat ja mankeloida ne. Ompelu oli helppoa ja sujui hyvin. Lopuksi viimeistelin ja silitin valmiit tuotteet.

Ompelulangat:

 
Lisäksi omien töiden ohella meillä oli koulussa t-paitojen painatusta Kiltakoulu-tapahtumaan. T-paidat painettiin kankaanpaino karusellilla. Testasin itse karusellia ekaa kertaa ja se oli aika helppoa. Kuviot painautui nopeasti paitoihin, kun vaan tajusi karusellin tarkoituksen. Painokarusellia kannattaa siis käyttää, jos tekee isoja tuote-eriä/ tilaustöitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti