torstai 12. syyskuuta 2013

         Opintomatka

Kävimme luokkani kanssa opintomatkalla Turussa ja Raisiossa. Kiertelimme 5 eri tekstiilialan yrityksessä katselemassa ja tutkimassa erilaisia materiaaleja ja muutenkin otimme selvää millaisia yritykset olivat.

Ensin kävimme Turun keskustassa Eurokangas Pro:ssa. Siellä meille kerrottiin erilaisista julkitilatekstiileistä sekä muista materiaaleista joita he käyttävät. Heillä oli myös myynnissä erilaisia kaihtimia, verhokiskoja ja verhotankoja. He tarjoavat suunnittelun, tuotteet, ompelun ja asennuksen. Lähes kaiken siis suunnittelusta valmiisiin tiloihin. He ovat tehneet mm. hotelleihin ja sairaaloihin erilaisia kokonaisvaltaisia sisustustekstiiliprojekteja. 

Toisena kohteena meillä oli Sepri Oy. Siellä oli myynnissä erilaisia mattoja. He korjasivat mattoja sekä tekivät myös mittatilaustyönä maton alusta loppuun, jos asiakas niin halusi. Heillä oli myös mattojen kanttauspalvelu, jossa siistittiin mattojen reunoja ja ommeltiin kanttausnauhoja mattoihin.
Kivana yllätyksenä siellä oli kahvitarjoilu. Se on aina plussaa, koska siitä saa hyvän mielen ja pulla on aina hyvää!

Kolmanneksi menimme Seriässä-yritykseen, jossa painettiin kankaille kuvioita prässillä. Siellä tehtiin myös kalvotulosteita ja silkkipainoa. Mielestäni kankaanpaino oli kuitenkin se tärkein asia yrityksessä.

Sen jälkeen lähdimme Turusta Raisioon. Raisiossa ensimmäisenä kävimme Adbrode-yrityksessä, jossa brodeerattiin monenlaisia tekstejä ja kuvioita erilaisiin tekstiileihin, esim. paitoihin. 

Lopuksi kävimme vielä Raisiossa Muovikum-yritysessä, jossa oli paljon verhoilu-ja sisustuskankaita sekä autoverhoilukankaita myynnissä. Siellä meille näytettiin ja kerrottiin vähän erilaisista vaahtomuoveista ja kankaista. Muovikumissa oli myös myynnissä pieniä sisustusesineitä. 

Kaikin puolin reissu oli mukava, koska oli kiva nähdä uusia yrityksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti