maanantai 18. maaliskuuta 2013

                       Oma työ


Nyt kun olen suunnitellut kaikenlaisia uusia printtejä, niin minulle alkaa selkeentymään, mitä voisin tehdä mistäkin printistä. Olen nyt päättänyt valita näistä printeistä kaksi omasta mielestäni parasta, joita käytän tuotteissani. Valitsin kukka-printin ja nuottipuutarha-printin. Kukka-printin painan tyynyihin ja kaitaliinaan sekä puutarhanuotin brodeeraan käsipyyhkeeseen.
     

Kukka-printti                               Nuottipuutarha-printti

Aluksi mietin materiaaleja, värejä ja tuotteita. Päätin, että teen koristetyynyjä, kaitaliinan ja käsipyyhkeen. Koristetyynyissä ja kaitaliinassa käytän materiaalina puuvillaa, koska se on kestävä materiaali ja se imee kosteutta. Käsipyyhkeessä taas käytän puuvillafrotee-kangasta, koska se imee kosteutta, on pehmeä ja muutenkin hyvä pyyhekangas.

Puuvillakankaat:
















  

Frotee-kangas:

Kaitaliinan hoito-ohjeet:
  • pesu 60 asteessa
  • silitys 3 pisteellä
  • kloorivalkaisu, rumpukuivaus ja kemiallinen pesu kielletty

Koristetyynyjen hoito-ohjeet:
  • käsinpesu
  • silitys, kloorivalkaisu, rumpukuivaus ja kemiallinen pesu kielletty

Käsipyyhkeen hoito-ohjeet:
  • pesu 60 asteessa
  • silitys 2 pisteellä
  • kloorivalkaisu ja kemiallinen pesu kielletty
  • rumpukuivaus mahdollista

Koska kevät on alussa ja Pääsiäinen on pian, niin kiinnostuin vaaleista ja kirkkaista väreistä. Tyynyihin valitsin valkoisen ja oranssin värin. Kaitaliinaan valitsin valkoisen värin ja käsipyyhkeeseen vaaleanpunaisen värin.

Ensin tulostin kalvon ja tein painoseulan. Sitten pesin kaikki kankaat, vaikka se ei ollutkaan pakollista, koska puuvilla ei kutistu paljoakaan. Sen jälkeen tein värikokeiluja ensin koneella ja sitten kankailla. Testailin eri värejä kankaisiin ja tietysti testasin myös, että oma seulani toimii hyvin, jotta painojälki olisi siistiä ja hyvää. Aluksi tuntui siltä, että painamisesta ei tule mitään, kun painojälki oli niin heikkoa, mutta muutamien kokeilujen jälkeen huomasin, että minun pitää käyttää väriä ja voimaa enemmän. Lopulta kuviot onnistuivat ihan hyvin ja päätin, että painan jokaiseen kankaaseen mustalla värillä, jonka jälkeen maalaan kukkasen punaisella ja lehdet vihreällä värillä.

Värikokeilut koneella:





























Kangasvärikokeilut:
 




























Kankaanpainanta kokeilujen jälkeen aloin brodeeraamaan nuottipuutarha-printtiä pyyhkeeseen. Aluksi tallensin printtini disketille, jonka jälkeen disketti piti laittaa brodeeraus-koneeseen. Sitten valitsin langat, punaisen ja liilan. Laitoin kankaan kehykseen ja kehyksen brodeerauskoneeseen. Lopuksi laitoin vielä tukikankaan kankaan nurjalle puolelle ja brodeerasin printin. Vähän jännitti, kuinka hyvin brodeeraus onnistuu näin ekalla kerralla, mutta se meni ihan hyvin ja oli kiva kokemus.

Brodeerauskone
                                      

















Valmis brodeeraus printti


















3 kommenttia:

  1. Kivoja printtejä, nuottiavaimen brodeeraus on onnistunut hyvin! Myös kukkaset voisi brodeerata niistä tulis varmaan hienot brodeerattunakin.

    VastaaPoista
  2. Olisin myös kukka-aiheen brodeeraamisen kannalla, siitä voisi tulla hyvä kokeilu.

    Valitettavasti brodeeratun nuottitarhan kohdalla mun mielestä värivalinta ei ollut erityisen onnistunut. Kirkkaan punainen ja sininen hyppää päälle tosi kovaa vaaleanpunaisesta froteetaustasta ja näyttää räikeiltä. Mä ehdottaisin että brodeeraat uudet pyyhkeet, johon tulee uudenväriset langat (mielummin harmonisemmat, esim. jotkut hyvin lähellä froteen väriä olevat värit). Samoin kuvion kannattaisi inun silmissäni olla jossain muualla kuin keskellä, esim. alareunassa (vasemmassa tai oikeassa tai molemmissa).

    Nuottitarha on mun mielestä piirroksena tosi onnistunut ja kaunis, ja se voisi toimia silkkipainettuna. Sun alkuperäiset piirrokset huokuu harmoniaa ja mä mielelläni näkisin että tekisit photoshopilla tai illustratorilla niistä toistuvaa printtiä ja kokeilisit jotain hyvin herkkiä värejä niihin.

    Ainakin jatkomuokkaukseen ja toistuvan raportin tekoon sun piirrokset olisi oivallisia, ja Nuottitarha voisi toimia nimenomaan sellaisena kankaana, joka on täynnä niitä, jolloin se todellakin olisi tarha eikä yksittäinen nuottiavain.

    VastaaPoista
  3. Kiitos molemmille palautteesta. Pitää harkita tuota nuottipuutarhan uudelleen brodeerausta ja painamista. Mun oli tarkoituskin laittaa nuottipuutarha kuvio pyyhkeen alareunaan, mutta työskentelyn aikana tuli jotain, niin tein sen kuitenki tuohon keskelle. Ehkä yritän joskus toiste brodeerata kuviota toiseen kohtaan.
    Mielestäni kuitenkin värit ja muutenkin ulkonäkö on mielipide kysymys, toiset tykkää ja toiset ei. Kaikkia ei voi mielyttää. Itse olen kuitenkin tyytyväinen brodeeraukseen. :)

    VastaaPoista