tiistai 19. maaliskuuta 2013

                Kauppareissu

Kävin kiertelemässä Turun sisustustekstiili-liikkeissä, joista katselin ja etsin erilaisten tuotteiden hoito-ohjeita, materiaaleja ja tuotteiden valmistustekniikoita. Kävin Punaisessa Norsussa, Aidolassa, Finlaysonilla, Marimekolla, Stockmannilla ja Anttilassa. Näistä liikkeistä Punainen Norsu ja Aidola olivat sellaisia, joissa en ollut koskaan ennen käynyt. 

Kaikissa liikkeissä oli paljon kivoja keväisiä tuotteita ja sen vuoksi monissa tuotteissa oli kirkkaita ja iloisia värejä. Jonkin verran oli myös pastellivärejä, mutta vähemmän kuin kirkkaita värejä. Erityisesti katselin pyyhkeitä, kaitaliinoja ja tyynyjä, mutta löysin myös paljon muitakin kivoja tuotteita, joita voisin itsekin käyttää, kuten erilaisia vaatteita ja kodintekstiilejä. Joissakin liikkeissä hintataso oli minulle liian kallis, mutta hienoja tuotteet olivat silti ja käsintehty tietysti aina maksaa. Alennuksessa olevia tuotteita ja löytöpisteitä löysin myös joistakin liikkeistä. Hinnat olivat aika vaihtelevia, riippuen siitä, oliko tuote alennuksessa vai ei.

Käytän itse puuvillaa ja frotee-kangasta tämän jakson tuotteissa, joten katsoin erityisesti tuotteita, joissa oli käytetty niitä materiaalina. Monissa puuvillatuotteissa oli perus puuvillan hoito-ohjeet eli pesu 40 tai 60 asteessa, silitys 3 pisteellä, kloorivalkaisu kielletty, rumpukuivaus ja kemiallinen pesu sallittu. Koristetyynyissä oli vain käsinpesu. Pyyhkeissä oli useimmiten 60 asteen pesu, silitys 2 tai 3 pisteellä, rumpukuivaus mahdollista, kloorivalkaisu ja kemiallinen pesu kielletty. Monissa painetuissa tuotteissa oli pesu 40 asteessa ja silitys 2 pisteellä.

Kauppareissu oli erittäin tarpeellinen ja hyvä juttu, koska sain hyviä vinkkejä tuotteiden valmistukseen, varsinkin sellaisiin tuotteisiin, joita en ole ennen tehnyt itse. Oli myös kiva nähdä muiden yritysten tuotteita.

2 kommenttia:

  1. Tämä oli hyvä johdanto tekemääsi hinta- ja tuotekatsaukseen, mutta olisin kaivannut lisää konkreettisia tuotteita ja hintoja, joita katsoit. Kirjoititko niitä ylös? Entä olisiko sinulla linkkejä kyseisiin kauppoihin?

    Millaisia Punainen Norsu ja Aidola olivat? Entä millaisia tuotteita oli muissa liikkeissä alennuksessa? Olivatko ne tuotteita, jotka myivät huonosti ja jotka siksi piti panna alennukseen, jotta ne saataisi ulos ja pois varastoista? Mikä oli kallein näkemäsi tuote, entä halvin? Kuinka paljon tai kuinka vähän tuote saa sinun mielestäsi maksaa?

    VastaaPoista
  2. Punainen Norsu on lastenvaateliike. Siellä on myynnissä lastenvaatteita ja sisustustekstiilejä lapsille ja lapsenmielisille, kuten erilaisia lakanoita.

    Aidolassa on Pohjoismaisia käsityötarvikkeita, koruja, vaatteita ja kodintekstiilejä yms.
    Aidolan verkkokauppa: http://aidola.suomalainenverkkokauppa.fi/

    Liikkeissä oli erilaisia tuotteita alennuksessa, mm.koruja ja vaatteita. Luulen että tuotteet olivat siksi alennuksessa, koska ne olivat sen verran vanhoja tai viimeisiä tuotteita.

    Kallein tuote oli eräs reppu Aidolasta, se maksoi 168 euroa. Halvimmat olivat alekorut.

    Tässä on linkkejä kauppoihin, joissa kävin:

    http://www.punainennorsu.com/

    http://www.aidola.fi/

    http://www.finlayson.fi/

    https://www.marimekko.fi/

    https://stockmann.com/front/fi

    https://www.anttila.fi/

    Tuotteen hinta riippuu tuotteesta, mutta kun olen itse opiskelija, en mielellään osta kovin kallista tuotetta. Vaikea sanoa tarkkoja hintoja,mutta usein tulee ostettua tällä hetkellä enintään 20 euroa maksavia tuotteita. Käyn usein alennusmyynneissä ja kirpputoreilla.

    VastaaPoista