tiistai 27. toukokuuta 2014

Työharjoittelua

Viimeinen jakso kuluikin melko nopeasti työharjoittelun merkeissä. Olin viimeisen työharjoittelun Turussa Kuidesignilla työssäoppimassa Manillassa sekä Fortuna-korttelissa Turku Design Now-kaupalla.

Kuidesign on alunperin kahden turkulaisen muotoilijan (Rebekka ja Anna) perustaja tekstiiliyritys, joka suunnittelee ja valmistaa kodintekstiileitä, lastenvaatteita sekä erilaisia pussukoita ja kasseja. Tuotteisiin suunnitellaan ja painetaan itsesuunnittelemat printit. Heillä on erilaisia printtejä, joita ovat mm. Pupuset, Föri Fun Club sekä Turun Vanha kartta. Tuotteet valmistetaan Suomessa sekä ulkomailla.


Kuidesignilla on myös Turku Design Now-kauppa Turun Fortuna-korttelissa, jossa on myynnissä myös kuuden muun yrityksen tuotteita. Kaupassa ovat mukana Kuidesign, 
Klo design, Punainen Norsu, Terraviiva, Tonfisk Design, Kotonadesign, Woodloop sekä Woodoo Design. Kaupalla on tarjolla lastenvaatteita, sisustustekstiileitä, asusteita, lasitavaraa, keramiikkaa, puusta tehtyjä tuotteita sekä joitakin vaatteita aikuisille. Kaupalta löytyy myös monenlaisia pieniä tuliaisia sekä lahjatavaroitakin. 



Työharjoittelun aikana ompelin pussukoita, kukkaroita, keittiöpyyhkeitä, olkalaukun sekä verhot. Ompelun lisäksi työtehtäviini kuuluivat tuotteiden silittäminen, kankaanleikkaaminen, kankaanpainaminen, tuotteiden järjestely, siivoaminen, asiakaspalvelu/ kassa, somistusta, kaupoissa käyminen, kaavojen tekoa, tiedostojen järjestelyä tietokoneella, tuotelappujen kiinnitys tuotteisiin sekä muutamien tapahtumien valmistelua. 

Säädettävä olkalaukku

Kukkaroiden valmistus


Kankaanpainantaa

Pyyhkeiden valmistus
  
Tilkkutyöprojekti

"IKEA"-kassin valmistus

ENNEN-kuva

JÄLKEEN-kuva

28.4.2014-10.5.2014 järjestettiin Turussa Putiikkiviikot, joissa myös Turku Design Now-kauppa oli mukana. Kaupalla oli paljon erilaisia tarjouksia ja kilpailuja. Myynnissä oli tietysti kaikki normaalihintaiset tuotteet sekä paljon kakkoslaatuisia- ja aletuotteita alennuksessa. Asiakkaita kävi tosi paljon ja vilinää riitti.


6.5.2014 oli näyteikkunasomistuspäivä, joka oli yhtenä osana Putiikkiviikkoja, johon osallistui joka päivä kaksi eri Putiikkiviikoilla mukana ollutta yritystä. Tein työkaverini Emman kanssa yhdessä näyteikkunasomistustyön Turun Hansan kulmaan. Tehtävänä oli tehdä keväinen näyteikkunasomistus, jossa näkyisi, mitä tuotteita erilaisissa yrityksissä myydään. Valitsin itse Turku Design Now-kaupasta mielestäni sopivat tuotteet näyteikkunaan, jonka jälkeen somistin Emman kanssa Hansan kulman näyteikkunan. Kukin yritys piti omaa näyteikkunaa esillä 1 päivän ajan, jonka jälkeen tuotteet ja yritykset vaihtuivat. Somistustehtävä oli aluksi vaikea, koska en ollut ennen kauheasti somistanut mitään, mutta onnistui mielestäni yllättävän hyvin.


14.5.2014- 20.5.2014 järjestettiin Turussa Turku Design Festival, joka on turkulaisten muotoiluyritysten itse perustama tapahtuma, joka kokosi Turun alueen mielenkiintoisimmat muotoilijat yhteen. Tapahtumassa oli erilaisia myyntitapahtumia, näyttelyitä, näytöksiä, luentoja sekä muita hauskoja juttuja, kuten muotokuvien piirtämistä. Tapahtuma oli erittäin kiva.

17.5.2014 oli myös Turun Logomossa Kevätmarkkinat, jonne en valitettavasti päässyt muiden menojeni takia, mutta kyseessä oli turkulaisten muotoilija- ja tekstiiliyritysten myyntitapahtuma.

24.5.2014 oli kansainvälinen siivouspäivä, jolloin myös Manillassa järjestettiin Manillan Siivouspäivä. Tarkoituksena oli siis myydä tai antaa ilmaiseksi kaikkea vanhaa tai sellaista, jota ei itse enään käytä tai tarvitse. Manillan siivouspäivässä oli mukana musiikkia, designia, taidetta, työpajoja, teatterinäytöksiä, pieniä kahviloita sekä kirpputoreja. Itse olin mukana Kuidesignin kirpputorilla sekä kankaanpainopajalla. Kirpputori veti tosi paljon ihmisiä, mutta kankaanpainopajalla ei käynyt kuin muutama ihminen. Tapahtuma oli kuitenkin hieno kokemus, koska kaikesta oppii aina. Kivointa oli se, kun pääsi neuvomaan minulle täysin vieraita ihmisiä kankaanpainamisessa. Siinä oppi hyvin itsestään ja piti olla tarkkana, että opettaa oikein kaikki asiat. Opettaminen sujui kuitenkin mielestäni hyvin.


Työssäoppimisjakson aikana sain tehdä kaikkea mieluisaa ja kivoja juttuja. Oli hienoa nähdä kuinka alunperin kahden kaveruksen perustama yritys on edistynyt ja toisaalta myös muuttunut 7 vuoden aikana. Oli myös kiva nähdä yrittäjän arkea, vaikka se olikin jo jonkun verran tuttua edellisistä työharjoittelu- ja työpaikoista, joissa olen ennen työskennellyt. Kaikissa yrityksissä on kuitenkin se oma juttu, kuinka asiat tehdään jne.

Mielestäni työssäoppimisjakso Kuidesignilla oli kiva kokemus ja opin taas uusia asioita. Hienointa oli varmaankin se, että pääsin ensimmäistä kertaa painamaan kangasta työpaikalla. Sitä olen halunnut tehdä jo monta vuotta, mutta vihdoin pääsin sitä kokeilemaan työpaikalla ja mukavaa ja melko helppoahan se oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti