keskiviikko 22. toukokuuta 2013

  Markkinoinnin etätehtävä


Tehtävänä oli lukea Lohikari.fi sivulta myymäläsuunnittelusta ja valita jokin myymälä ja ottaa selvää erilaisista asioista liittyen kyseiseen myymälään. 

http://www.lohikari.fi/content.php?path=myymalasuunnittelu

teht. 1

Valitsin Indiskan, koska halusin kirjoittaa jostain sellaisesta myymälästä jossa on mielestäni myynnissä kaikkea kivaa sekä halusin myös jonkun vähän erilaisemman kuin joku perus Anttila, jossa on tullut käytyä niin monta kertaa.

Myymäläkuva

Kohderyhmä on eri-ikäiset suomalaiset ja ulkomaalaiset naiset, jotka tykkäävät Intia-aiheisista käsitöistä ja sisustustuotteista, joihin on sekoitettu skandinaavialaista designia.

Valaistuksessa oli käytetty yleisvaloa, joka sopi hyvin myymälään ja kaikki tuotteet näkyivät hyvin.

Tilan käyttö: Myymälän tilaa oli käytetty hyvin. Siellä oli paljon erilaisia huonekaluja ja erilaisia ripustimia, joihin tuotteet oli laitettu. Tila oli selkeä ja kaikki tuotteet näkyi hyvin ja sieltä löysi kaikki tuotteet helposti.

Kalusteet: Myymälässä oli paljon erilaisia hyllyjä, pöytiä ja tuoleja, joissa tuotteet oli siististi näkyvillä/ esillä.

Värit olivat aika kesäisiä. Oranssia ja punaista oli aika paljon, mutta löytyi tietenkin paljon muitakin värejä. Tuotteet oli lajiteltu väreittäin ja se oli mielestäni kiva juttu.

Mainostus ja opastus: Myymälän ulkopuolella oli katuständi ja myymälässä sisällä oli kyltit kassalle ja sovitushuoneisiin. Kassa näkyi jo myymälän ulkopuolelle, mutta sovituskopit olivat vähän taaempana, mutta löytyi kuitenkin hyvin.

Vaatetelineet ja rekit: Vaatteet oli laitettu rekeille tai henkarilla vaatetelineisiin. Vaatetelineet ja rekit olivat mielestäni sijoitettu melko hyvin, mutta muutamissa kohdissa oli vähän ahdasta jos kaksi ihmistä meni vierekkäin.

Näyteikkuna oli sommiteltu nätisti ja siinä oli 3 eri asukokonaisuutta sekä kukkatuoli, jossa laukku.

Juhlat/kaudet: Tuotteet oli keväisiä ja kesäisiä. Tämä näkyi tietenkin väreissä mutta myös printeissä ja materiaaleissa. Monissa tuotteissa oli kukkakuvia ja materiaalina oli käytetty esim. polyesteriä ja puuvillaa.

Tuotteiden esillepano: Osa vaatteista oli laitettu mallinukeille ja ne oli somistettu kivasti. Vaatteiden lisäksi mallinukelle oli laitettu esim. päähine, vyö tai jokin koru, jotta se näyttäisi kivalta kokonaisuudelta. Astiat oli rivissä tai vierekkäin pöydillä ja hyllyillä. Verhot oli laitettu henkareihin siistiin järjestykseen. Korut ja sisustustuotteet oli hyllyillä, pöydillä ja tuoleilla. Hauska piristys mielestäni oli myös se, että myymälässä oli sänky, joka oli somistettu erilaisilla Indiskan omilla tuotteilla.


teht. 2

Valitse 3 eri myymälää ja kirjoita niiden musiikista/ äänimaailmasta.

Indiska: Musiikki oli ulkomaalaista ja mielestäni laulu laulettiin mielestäni arabian kielellä. Mielestäni musiikki sopi hyvin indiskaan ja sitä oli kiva kuunnella.

H&M : Musiikki kuulosti joltain 2000-luvun biisiltä pop-biisiltä ja joku nainen lauloi kappaleen englanniksi. Musiikki oli iloista, pirteää sekä sitä kuunteli mielellään.

TIGER: Musiikki oli 60-luvun tai 70-luvun musiikkia. Musiikkia oli kiva kuunnella ja se sopi hyvin mielestäni kyseiseen myymälään. 


nettisivut: http://indiska.com/fi/store-finder
               
               http://www.hm.com/fi/

               http://www.tiger-stores.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti